Apple-käyttäjät tarjoavat myös DigiMaMalaisille koulutusta

Kirjoitettu: 01.02.2018/ Koulutukset Uutiset

La 10.2.Wordpress-peruskurssi, Helsinki, mCare, klo 10–16
https://appleusers.myclub.fi/flow/events/803946

La 10.3.Final Cut Pro -kurssi, Helsinki, mCare, klo 10–16
https://appleusers.myclub.fi/flow/events/804106

LA 24.3. Lightroom Classic CC -peruskurssi, Helsinki, mCare, klo 10–16
https://appleusers.myclub.fi/flow/events/803943

La 7.4.Wordpress-jatkokurssi, Helsinki, mCare, klo 10–16
https://appleusers.myclub.fi/flow/events/803947

14.4. Google Analytics -kurssi, Helsinki, mCare, klo 10–16
https://appleusers.myclub.fi/flow/events/804107

Kurssimaksu 70 euroa maksetaan laskulla, joka lähetetään sähköpostitse.
Lue lisää ja ilmoittaudu myClubin rekisteröitymislomakkeella. Käytä koodia digimama.

KUVAUKSET:

Lightroom

Kurssilla perehdytään Adobe Lightroomin keskeisiin ominaisuuksiin mm.: – asetukset ja käyttöönotto – käyttöliittymä – kuvien arkistointi ja hakusanoitukset – laajojen kuvamäärien järjestely ja kuvien löytäminen, arkistojen sijainnit – kuvan perussäädöt: valoisuus, sharpen, dehaze yms. – panoraamat ja HDR-kuvat suoraan Lightroomissa – tarvittaessa kuvien esittäminen kartalla, GPS-informaation lisääminen kuviin sekä web- gallerian tekeminen – multimediaesityksen luominen kuvia, videota, tekstiä ja musiikkia yhdistämällä

Kurssilla käytetään omia koneita. Kurssilla käytetään Adoben Lightroom CC:tä. Muita versioita Lightroomista ei tueta. Opettajana toimii Mikael Suomela. Kurssin suorittamisesta on mahdollisuus saada erikseen pyytämällä todistus PDF-muodossa.

 

WordPress

Opettelemme käyttämään WordPressiä loppukäyttäjän näkökulmasta: kuinka perustan WordPress-verkkosivuston valmiiseen alustaan, kuinka kirjoitan sinne ja kuinka lisään kuvia, käyttäjien hallinta, monen kirjoittajan verkkosivusto WordPressillä. Kurssilla käytetään WordPress.com:ia alustana.

Kouluttajana Mikael Suomela. Kurssilla käytetään omia koneita. Kurssin suorittamisesta on mahdollisuus saada erikseen pyytämällä todistus PDF-muodossa.

 

Final Cut Pro -kurssi

Kurssilla tutustutaan Final Cut Pro X:n peruskäyttöön. Kurssille tarvitaan mukaan oma tietokone ja laite (iPhone tai kamera) jolla voi kuvata. Final Cut Pro X tulee olla asennettuna ennen kurssia.

Tutustumme raakamateriaalin tuomiseen ja organisoimiseen FCPX:n sisällä: nimeäminen, merkkaaminen ja avainsanojen käyttö. Harjoittelemme raakamateriaalin siirtämistä eri kovalevyille FCPX:n kanssa ja eri kovalevyjen sekä FCPX-kirjastojen käyttöä FCPX:ssä.

Teemme harjoitusprojekteja ja editoimme videoklippejä aikajanalla. Käsittelemme kuvan valoisuutta ja värejä sekä lisäämme tekstiä projektiin. Muokkaamme äänenvoimakkuutta ja lisäämme ääntä sekä tehosteääniä projektiin

Tämän jälkeen harjoittelemme valmiin projektin eli videon viemistä eri palveluihin tai tulostamista kovalevylle.

Kurssilla käytetään omia koneita. Kurssilaisilla tulee olla mukanaan kuulokkeet. Opettajana toimii Mikael Suomela. Kurssin suorittamisesta on mahdollisuus saada erikseen pyytämällä todistus PDF-muodossa.

 

Google Analytics -kurssi

Kurssilla käydään läpi Google Analyticsin käyttöönotto, tutustutaan sen tuottamaan tietoon sekä Adwordsiin. Teemme UTM-tägättyjä kampanjalinkkejä ja tutustumme kampanjanäkymiin GA:ssa. Teemme joitain räätälöityjä näkymiä ja raportteja. Lisäämme PDF-latauksiin seurannan, jonka avulla voimme seurata sivustomme PDF-latauksia. Tutustumme tapahtumaseurantaan. Lisäksi katsastamme joitakin käyttötapauksia.

Kouluttajana toimii Mikael Suomela. Kurssilla käytetään omia koneita. Kurssin suorittamisesta on mahdollisuus saada erikseen pyytämällä todistus PDF-muodossa.

 

WordPress-jatkokurssi

Asenna ja muokkaa WordPress omanlaiseksi. Tutustumme WordPressin käyttöönottoon omalla palvelimella: perusasennus ja yleisten aliohjelmien eli pluginien käyttöönotto. Keskustelemme, mitä kannattaa tehdä saadakseen WordPressistä jouhevan alustan niin neittisaitin lukijoille kuin tekijöille, sekä keskustelemme WordPressin perusturvallisuudesta ja joistain turvallisuuteen liittyvistä plugineista. Keskustelemme valmiista ulkonäöistä nettisaitille (eli WordPressin teemoista) ja niiden pienimuotoisesta muokkaamisesta.

Käymme läpi joitain tapoja tehdä varmuuskopio omasta WordPress-asennuksesta.

Opetuksen sujuvuuden vuoksi kurssilla käytetään palvelimena ainoastaan Homppuhotellia, joka on Apple-käyttäjät ry:n jäsenmaksuun (35 €/vuosi) sisältyvä web-hotelli. Kurssilla käytetään omia koneita. Opettajana toimii Mikael Suomela. Kurssin suorittamisesta on mahdollisuus saada erikseen pyytämällä todistus PDF-muodossa.