fbpx

MAIKKI Crew keskittyy juontamiseen

MAIKKI Crew keskittyy juontamiseen

”Käyttämällä MAIKIN ammattitaitoisia juontajia pääset itse keskittymään tapahtuman antiin ja vieraisiin!” lupaa tämä kahden energisen ja mukaansatempaavan naisen perustaman osuuskunnan nettisivut. Kun MAIKIN välittämien persoonallisten juontajien ote kuljettaa tapahtuman ohjelmaa eteenpäin rautaisella otteella, virittäen yleisön ”oikealle taajuudelle” muita esiintyjiä ja tietysti tapahtumaa itseänsä varten, halusin selvittää juontamon taustaa. Miten intohimoisesti työhön suhtautuvat juontajat voivat sanoittaa ja välittää tapahtumaan tunnetta? Haastoin 2013 perustetun osuuskunnan perustajajäsenet Elina Ruuskasen ja Kati Vasellin parileikkiin, jossa he kertovat, mitä he oppivat ja saavat toisiltaan yhteistyössä.

Tapaan nämä inspiroivat ammattilaiset luovan alan yhteisön, Crazy Townin, tiloissa Hämeenlinnassa aurinkoisena maaliskuisena pakkaspäivänä. Ilma lupailee samanlaista energisyyttä kuin naisten juontamon sivusto. Pohdimme yhdessä juontajan merkitystä tapahtuman kokonaisuudessa sekä sitä, millainen on juontajan rooli tapahtuman onnistumisessa.

Elinan mukaan juontajan merkitys tulee lisääntymään laajalti kaikissa tapahtumissa. On uskallettava ennakkoluulottomasti miettiä, millainen on lopputulos, joka sekä tapahtumassa halutaan saavuttaa että millainen on juontamo, mistä tulee juontaja, joka tämän mahdollistaa. Elina kertoo, että MAIKISSA yhdistyy rentous ja ammattitaitoisuus. ”Kun kaikki hommat tehdään rennolla otteella, hyvällä huumorilla mutta ehdottomasti laadukkaasti. Kenenkään ei tarvitse pönöttää.” Kun Kati puolestaan linjaa, että ”Parasta on, että saa tehdä töitä ystävän kanssa. Meillä on aina hauskaa yhdessä. Meillä sattuu ja tapahtuu, niin hyvässä kun huonossa -ja huumorilla menee kaikki läpi”, onkin hyvä siirtyä parihaastattelun pariin.

Kysymykset, jotka molemmille naisille esitettiin ja joihin he vastasivat toisen vastauksesta tietämättä:

Mikä oli syy, että lähdit yhteiseen yritykseen mukaan juuri Elinan/Katin kanssa?

Elina kertoo lähtökohdasta seuraavasti:

”Katin ammattitaito juontamisen saralla teki minuun vaikutuksen. Toisiimme meidät kuitenkin ehkä sitoo samanlainen huumorintaju ja asenne työhön. Mikään ongelma ei ole niin suuri ettei sille voisi nauraa ja toisaalta, jos itkettää, niin toinen on tsemppaamassa. Koin myös hyväksi asiaksi sen, että olemme työtavoilta erilaisia ja täydennämme sillä saralla toisiamme. Mulla lähtee helposti ideat vähän liiaksikin lentoon niin Kati pitää meidän suunnan kirkkaana.”

Kati puolestaan kertoo yhteisen matkan alkamisesta seuraavasti:

”Varmaankin juuri Elinan innostuneisuus ja energia, naisen karisma vakuutti, että yhteistyö voisi olla hedelmällistä. En ollut nähnyt esim. Elinan juontavan ennen yhteisen taipaleen alkua.”

Mikä on yhtiökumppanissa parasta? Mikä on piirre, mitä ihailet?

Elina kertoo Katista:

Luotettavuus, optimistisuus ja järjestelmällisyys. Ennen muuta järjestelmällisyys on piirre, joka itseltäni puuttuu. Katin ansiosta firman perusasiat rullaavat ja paperit ovat aina tallella.

Ja Kati ihailee Elinassa:

”Elina on sellainen villi ja vapaa, luonnonlapsi. Kaikki on aina hukassa ja hän innostuu uusista jutuista kuin pieni lapsi. Sama piirre on yhtä aikaa parasta ja ärsyttävää. Myös aito välittäminen tuntuu hyvältä”, linjaa Kati. Hänen mukaansa Elinan uskaltautuminen, heittäytyminen missä tahansa on ihailtavaa. Vaikka Kati itsekin kokee olevansa rohkea, hän ajattelee olevansa enemmän jumiutunut varsinkin ”virallisissa” yhteyksissä. Elina puolestaan Katin mukaan on räväkkä vaikka asioidessaan virastossa, ihan sama ketä paikalla. ”Päässä hänellä viiraa aina, hyvässä mielessä siis! Pitäisi oppia samalla tavalla olemaan vapaa valitsevista normeista”, kertoo Kati lempeään sävyyn ystävästään.

Millaisena näet MAIKIN 5 vuoden päästä? Mitä olet oppinut tuolloin kumppaniltasi ja mitä arvelet, että olet itse opettanut hänelle?

Tulevaisuuden näkymänä Elina linjaa:

Juontajien välitys ja koulutus on nostanut MAIKIN halutuimmaksi juontamoksi Suomessa. MAIKKI tunnetaan laadusta ja toisaalta uusista kokeiluista alalla. MAIKKI on nostanut ammattitaitoisten juontajien arvostusta alalla ja tuonut esiin sen seikan, että julkisuus ei ole ammattitaidon tae.

”Musta tuntuu, että me opitaan koko ajan toisistamme ja toisiltamme. Ehkä jos yksi asia pitäisi sanoa niin ehkä Kati on varmaan saanut minut 5 vuoden päästä noudattamaan edes jotain järjestelmän alkeita. Ja ehkä mä puolestaan olen tartuttanut Katiin tilanteihin heittäytymistä”, innostuu Elina.

Ja Kati toteaa:

”Uskoisin, että viiden vuoden päästä olemme tavoittaneet asemamme ja MAIKKI on tunnettu juontajien välittäjä Suomessa.” Kati uskoo, että heillä on noin kaksikymmentä äärimmäisen hyvää ja ammattitaitoista juontajaa, joille keikkaa saadaan välitettyä eikä heidän tarvitse tehdä enää muita töitä MAIKIN toiminnan lisäksi. Kati myös uskoo, että he ovat synnyttäneet alalle uusia toimitapoja- tai tuotteita/palveluita.

Kati uskoo, että he ovat tulevaisuudessakin” just hyvä kaksikko kuten nyt, kun piirteemme tasoittavat tosiamme”. ”Ehkä Ellu on opettanut mulle lujaa uskomista unelmiin ja siihen, että ihan oikeasti niistä kannattaa pitää kiinni”, päättää Kati.

Lopuksi:

Näillä vahvan vision omaavilla naisilla on molemmilla riittävästi rohkeutta korostaa sinänsä erittäin ”itsesäänselvän” juontamisen merkitystä yhtenä vahvana ohjelmanumerona missä tahansa tilaisuudessa. Kun tekijöillä on vahva tahtotila hakea edelläkävijänä ennakkoluulottomasti uusia ideoita, raikkain silmiin ja nähdä alalla alati kehittämisen sijaa ja uusia mahdollisuuksia, on sillä kaikki mahdollisuudet kasvaa mittoihin, jotka kokevat toimintaansa ohjaaviksi ja inspiraation lähteekseen.

Jaana Villanen

Yrittäjän Palstan spokeperson

Markkinoinnillinen asenne tuo buustia bisnekseen!

Tutustu yrittäjävalmentaja Tytti Laineen tarinaan Kuinka ammattilainen tekee yrittajana tulosta

Tutustu aikaisempaan Uudet kasvot -yrittäjään Jarkko Kurviseen >>