Ke 18.7. Tulevaisuuden työ ja ammattijärjestön rooli, SuomiAreena, Pori

Kirjoitettu: 29.06.2018/ Tapahtumat Uutiset

klo 11.30 – 12.20, Eetunaukion lava, Itäpuisto, Pori

Miten käy työpaikkojen globalisaation, digitalisoitumisen ja tekoälyn mullistaessa työn tekemisen tapoja? Miten koulutus muuttuu, kun ammatteja katoaa ja kokonaan uusia syntyy? Tuleeko työstä katoava luonnonvara, josta vain harvat saavat nauttia? Tarvitaanko ihmisiä tulevaisuuden töissä ja jos, niin missä? Kuinka ammattiliitot voivat kannustaa, mahdollistaa ja edesauttaa sitä, että työnteko olisi sekä mielekästä että palkitsevaa myös tulevaisuudessa? Kuinka yrittäjiksi haluavat pääsevät helpommin yrittäjyyden alkuun? Kuinka turvaamme myös yrittäjien oikeudet ja mahdollisuudet pärjätä heidän joutuessaan työttömiksi?

Tuntevatko ammattiliitot tulevaisuuden työelämän mahdollisuudet ja sudenkuopat? Muutos ei synny pakolla vaan puheiden rinnalle on synnytettävä tekoja. Mitä nämä jäsenistön tarvitsemat palvelutuotteet ovat ja kenen vastuulla olisi huolehtia, että tehtävät muutokset ovat riittäviä ja vievät oikeaan suuntaan?

Näistä asioista DigiMaMan ja ERTO ry:n järjestämässä paneelissa keskustellaan vauhdikkaasti ja myös hyödyntäen tuoreita tutkimustuloksia tulevaisuuden työelämästä.

Paneelikeskustelussa puhuvat:

  • Juri Aaltonen, puheenjohtaja, Erto ry
  • Joel Harkimo, yrittäjä, kunnallispoliitikko, toimitusjohtaja, Starsquad Event Oy
  • Mikael Jungner, toimitusjohtaja, Kreab Oy
  • Maria Ohisalo, köyhyystutkija, varapuheenjohtaja, Y-säätiö, Vihreät
    • Kristiina Komulainen, yrittäjä, toimittaja (estynyt)
  • Cristina Andersson, robotisaation asiantuntija, kirjailija, visionääri
  • Paneelin moderoijana ja puhujien haastajana toimii Jaana Villanen, liiketoimintavalmentaja, Prorigin Oy

SuomiAreenalla keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesäisissä tunnelmissa. Tilaisuudet ovat kaikille kävijöille avoimia ja ilmaisia. Vuonna 2017 tapahtumaan osallistui 74 000 kävijää yli 170 tilaisuuteen.

Ohjelmapuhujat

Tervetuloa DigiMaMan mukaan muuttuvaan maailmaan – Porin SuomiAreenalle. Täällä voit haastaa panelistejamme tiukoilla kysymyksillä sekä innostaa tulevaisuuden ideoilla.

Lisätietoja:

Kaarina Pehkonen,
puheenjohtaja, DigiMaMa ry
kaarina.pehkonen@erto.fi

Jaana Villanen
moderaattori
jaana.villanen@prorigin.fi