fbpx

Hyvä tekeminen

Kirjoitettu: 02.05.2017/ Yrittäjän Blogi

Tekemällä hyvää synnytät hyvää. Kun olen tehnyt aloitteen, tekemäsi hyvä tarttuu. Usein hyvät asiat alkavat pienistä teoista. Onnellisuus alkaa pienistä arjen jutuista, joista syntyy päivän mittaan isompi kokonaisuus. Hyvän tekeminen toiselle – tai itselle – voi tuntua jopa rakastumisen kaltaiselta nuljahtelulta sisimmässä. Hyvän tekeminen itselle ei tarkoita itsekkyyttä, vaan itsenäisyyttä eli kykyä tehdä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä.

Vaikka maailma on viime aikoina muuttunut niin, että perinteiset pehmeät arvot ovat paikoittain olleet kokonaan hukassa ja kiihtyvä eriarvoistuminen sekä vihan ja pelon ilmapiirin lietsominen on lisääntynyt, uskalla uskoa hyvän tekemisen voimaan. Tutkimukset osoittavat, että hyvyys vahvistaa mielenterveyttä. Hyvän tekeminen muille koituu myös omaksi onneksi, sillä halu tehdä hyvää on kiinteä osa ihmismielen rakennetta. Hyvän tekemisestä tulee palkitseva olo, se tuottaa harmonian tunteen.

Itse valmistaudun noin kuukauden päästä alkavaan FinnWalkiin, jossa kävelen koko Suomen halki Nuorgamista Hankoon. Asiasta kerrotaan tällä viikolla ilmestyvässä Voi Hyvin ja Anna-lehdessä. Kävelyn tavoitteena on sekä tehdä itselle hyvää että toisille, sillä jokaisella kilometrillä on tarkoitus kävellä Naiselle Ammatti, yhteensä 1500 Ammattia. Kampanjaa organisoi Naisten Pankki. DigiMaMa on mukana kampanjassa ja tästä hyvän tekemisen kampanjasta voi lukea lisää ja tulla itsekin mukaan: https://www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/finnwalk/

Hyvän tekeminen ei ole kuitenkaan vain hyväntekeväisyyttä, pelkkiä yksittäisiä tai jotenkin poikkeuksellisia tekoja. Se voi olla mukana elämässäsi pysyvänä arvona, jopa energisoivana perusvireenä. Hyvän tekeminen on esimerkiksi sitä, kun kohtelet muita ihmisiä säällisesti, olemalla suoraselkäinen. Pohdi siis, mikä voisi olla sinun tapasi tehdä hyvää itsellesi ja läheisillesi?

Jaana Villanen