fbpx

Jokainen nainen on ihana nainen

Kirjoitettu: 27.11.2017/ Yrittäjän Blogi

Parileikissä tällä kertaa mukana Ihana Elämys Oy:n Niina Stolt ja Mirkku Merimaa!

Tapaan Ihana Elämys Oy:n perustajat, Niina Stoltin ja Mirkku Merimaan, heidän valoisalla studiollaan. Yrityksen perustajat aidosti uskovat, että jokainen nainen voi olla ihana nainen – ja on ansainnut kokea elämysmatkan itsetuntemukseen ja itsensä hyväksyntään. Tämä kahden naisen ideoima ja kehittelemä ”Ihana Nainen”-konsepti on lempeää läsnäoloa ja ihmisten aitoa kohtaamista, jossa mukaan tulevalla on mahdollisuus olla keskipisteessä.

Tämä konsepti on mahdollinen, koska molemmat naiset ovat alansa vahvoja ammattilaisia ja syttyvät aina uudelleen työstä, jota tekevät. Näillä ammattilaisilla on loputon tahtotila saada Ihana Nainen- elämyspäivässä mukanaolija loistamaan ja löytämään parhaat puolet itsestään. Sen myötä ihminen voi tulla näkyväksi itselleen ja vahvistuu.

Ihana Nainen on sen perustajien mukaan ennen muuta mielentila, hyväksynnän ja tyytyväisyyden olotila, jossa ammattikuvaajat tallentavat nuo hetket kuviksi. Ihana Nainen- elämyspäivä on yrittäjien Niina Stoltin ja Mirkku Merimaan tapa muuttaa naisen käsitystä itsestään. Elämys syntyy iloisesta yhdessä olosta, mutta se muodostaa samanaikaisesti myös matkan oman itsensä arvostamiseen sellaisena kuin olemme.

Mutta miten kahden ammattilaisen yhteistyö sujuu ja miten he kokevat yhteistyön toisen kanssa? Haastoin nämä luovan alan ammattilaiset parileikkiin ja he vastasivat kysymyksiin toisen vastauksista tietämättä.

1. Mikä on yrityksessänne/toiminnassanne on parasta?

Niina: Parasta on kun näkee ihmisten löytävän sisäisen voimansa, rohkeutensa ja hehkunsa. Kun saa olla mukana auttamassa ihmisiä voimaan paremmin. Siitä saa itsekin aivan valtavasti voimaa.

Mirkku: Olemme aika erilaisesta taustasta/lähtökodista tulevat varsin erilaisilla persoonallisuuspainotuksilla olevat eri-ikäiset naiset, joiden kumppanuus on hioutunut vuosien varrella omia ja toisen vahvuuksia ja heikkouksia herkällä korvalla kuunnellen: Pidän tätä yhdessä kasvamista ja sitä kautta uuden löytämistä toiminnassamme yhtenä parhaimmista asioista elämässäni ylipäätään.

2. Mikä oli syy, että lähdit yhteiseen yritykseen mukaan juuri Mirkun/Niinan kanssa?

Niina: Olemme tunteneet pitkään ja tehneet yhteistyötäkin jo melkein 10 vuotta ja yhteistyömme on (ihan alkua lukuun ottamatta) ollut aina hyvinkin luontevaa ja helppoa. Tuntuu, että monessa kohtaa täydennämme toisiamme ja meistä onkin sanottu, että olemme kuin yin&yang – saman kolikon kaksi puolta. Aluksi pyöritimme Ihana Nainen -elämyksiä minun Studio Onnin kautta, mutta useamman vuoden harkinnan jälkeen päätimme perustaa yhteisen Ihana Elämys Oy:n ja panostaa siihen täysillä. Yhteinen yritys ei siis syntynyt hetken mielijohteesta, vaan sitä synnytettiin pitkään pohdiskellen.

Mirkku: Pitkä keskinäinen yhteistyö omien yritystemme kautta oli jo osoittanut, että ominaisuutemme niin yksilöinä kuin yrittäjinäkin toimivat mainiosti yhteistä yritystä ajatellen.

3. Mikä toisessa on parasta?

Mirkku: Niinassa on parasta toimintaan suuntautunut persoonallisuus, loogis-analyyttinen älykkyys ja erinomainen kyky kuunnella.

Niina: Mirkussa on parasta, että hän ei tuomitse ihmisiä eikä ajatuksia. Mirkun kanssa voi aina pallotella uusia ideoita ja yhdessä kehitämme niitä eteenpäin. Kollektiivinen älykkyys kukoistaa meidän välillämme.

4. Mikä on piirre, mitä ihailet toisessa? Miksi?

Mirkku: En pysty antamaan tähän vain yhtä piirrettä! Ihailen Niinassa mm. rehellisyyttä, lojaaliutta, vakautta, pitkäjänteisyyttä, harkitsevuutta ja periksiantamattomuutta.

Niina: Ihailen Mirkun valtavaa empatiakykyä ja hienoa tapaa kääntää asiat positiiviseksi ja nähdä asiat toisten näkökulmasta. Se on taito, jota opettelen itsekin koko ajan. On minusta myös todella hienoa, miten noin vaikean tien kulkenut ihminen on päässyt näin pitkälle. Haavoittuvuuden näyttäminen ja epätäydellisyyden myöntäminen ei ole helppoa, mutta Mirkku kannustaa itseään ja muita (myös minua) siihen koko ajan.

5. Millaisena näet yhteisen yrityksenne 5 vuoden päästä? Mitä olette saaneet aikaan omalla toimialallanne?

Niina: Viiden vuoden päästä Ihana Elämys Oy kukoistaa ja työllistää meidän kahden lisäksi monia muitakin ihmisiä. Meillä on Ihana Nainen -elämysten lisäksi menestyvä tuotemallisto & verkkokauppa ja pidämme myös erilaisia koulutuksia & motivaatiopuheenvuoroja. Meiltä on ilmestynyt useampi kirja ja YouTube- kanavamme on suosittu.

Mirkku: Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä tulemaan näkyväksi itselle ja muille: auttaneet heitä olemaan itselleen armollisempia ja rakastamaan itseään. Ihana Elämys Oy on lunastanut tuolloin paikkansa muotokuvausbisneksen uudistajana ja auttaa yhä useampia ihmisiä tuntemaan olevansa arvokkaita olemalla rohkeasti esillä omina upeina itsenään!

6. Mitä olet oppinut tuolloin toiselta ja mitä arvelet, että olet itse opettanut hänelle?

Mirkku: Olen varmasti opinnut jo nyt Niinalta valtavasti pitkäjänteisyyttä ja harkitsevuutta sekä kykyä vetää tarkempia rajoja mm. jaksamisen ja talousasioiden kanssa. Luulen, että Niina arvostaa vieläkin enemmän ”mustia joutsenia” ja heittäytymistä sekä joustamisen tärkeyttä.

Niina: Olemme jo nyt oppineet toisiltamme valtavasti. Toimimme jatkuvasti toistemme peileinä ja pyrimme kehittämään itseämme ja toisiamme. Kannustamme toisiamme olemaan samaan aikaan sekä rohkeita että haavoittuvia ja olemaan näkyviä omina ihanina itsenämme. Se ei ole meillekään mitenkään helppoa ja itsestään selvää, vaikka kannustamme tähän koko ajan myös asiakkaitamme.

7. Mikä on oma mottosi, joka toimii yhteistyössänne molempien toimintaa tukevasti?

Mirkku: ”It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye” -Little Prince-

Niina: Minulla ei ole varsinaista mottoa, mutta kuulin tämän ohjeen vastikään ja haluan jakaa sen eteenpäin. ”Kuuntele. Kysy. Ja kysy vielä uudestaan, jos et ymmärtänyt.” Tällä pääsemme pitkälle.

Lopuksi osaltani haluan todeta, että tämän konseptin menestykseen uskon. Omalta osaltani suosittelen Ihana Elämys -konseptiin osallistumista kaikille, niin miehille kuin naisille!

 

Lue netistä linkin takaa lisää tarinoita ja asiakkaiden kommentteja!

Jaana Villanen

 

Lue yrityksestä ja sen konseptista lisää: ihanaelamys.fiihanaelamys.fi/portfolio/ihana-nainen/

 

Kuva: Ihana Elämys Oy