fbpx

Menestyäkseen tulee nähdä vaivaa

Kirjoitettu: 10.11.2017/ Yrittäjän Blogi

Olen toiminut lähes koko työurani yrittäjänä. Tästä ajasta olen kouluttanut, valmentanut, sparrannut ja kehittänyt muiden yritysten toimintaa viimeiset 10 vuotta ja nähnyt satoja menestystarinoita syntyvän. Siksi haluaisin haasta sinutkin miettimään hetkeksi, oletko oman menestyksesi Coach?

Ensimmäinen asia, minkä eteen tulee nähdä vaivaa, on selkeän tavoitteen määritteleminen omalle toiminnalle.

Uskon, että ainoastaan tavoitteellinen toiminta vie kompuroinnista korkeuksiin. Tähän tarvitaan uskallusta haastaa itseään ja omaa toimintaansa, sillä utelias, oppiva asenne auttaa meitä kehittymään aina vain lisää. Kuten monesti olemme kuulleet, asenne ratkaisee aina ja asenteesta syntyvä positiivinen energia vie eteenpäin.

Turhan harva yrittäjä, kevytyrittäjä tai yrittäjyydestä haaveileva oivaltaa, että juuri koulutuksen avulla oivallat täysin uudella tavalla oman kasvunvarasi ja mahdollisuutesi! Koulutus, jota turhan usein ajatellaan aikaa vieväksi, antaakin itse asiassa juuri ne valmiudet, joita yrittäjyyteen kuuluviin moniin erilaisiin työtehtäviin tarvitaan, ja samanaikaisesti se edesauttaa oman toiminnan organisoinnissa. Tämä onkin toinen uskomus, minkä muuttamiseen haastan sinua: Väärä säästö tänään voikin olla huomisen velkaa. Eli jos ajattelet, että tinkimällä nyt koulutuksesta säästät aikaa – mutta mitä jos asia onkin päinvastoin: varaamalla aikaa koulutukseen ja kehittämiseen teetkin investoinnin, jolla tulevaisuudessa säästät aikaa ja ”virheliikkeitä”?

Koulutus sekä haastaa että kyseenalaistaa olemassa olevia totuttuja prosesseja, mutta samanaikaisesti se avaa polkuja kehityksen uusille reiteille, joille on mittava tilaus tässä hetkessä. Avainroolissa on jatkuva kehittäminen. Pienikin askel saattaa muodostua merkittäväksi, mutta joskus murroksessa asioita ei voi tehdä pienin parannuksin.

Kun ymmärrämme, että kannattavaan lopputulokseen voi päästä useita eri reittejä ja yhteen ongelmaan saattaa olla olemassa monia erilaisia, toimivia ratkaisuja. Kun näemme, että jokaisella on oma tapansa nähdä ja tehdä asiat, synnytämme kokeilevan kulttuurin ympärillemme. Tässä kokeiluihin rohkaisevassa, positiivisessa ilmapiirissä saadaan aikaan enemmän: kun keskitytään onnistumisiin epäonnistumisten sijaan eikä epäonnistumisen hetkellä haeta syyllistä vaan toimivampaa tapaa tehdä asioita, saavutamme enemmän. On tärkeää pilotoida nopeasti ja sen jälkeen skaalata volyymilla.

Myönteisyys, luovuus ja ennakkoluulottomuus johtavat tuloksiin, sillä ne luovat uskallusta tehdä ja kokeilla erilaisia asioita, arvojen pohjalta. Koulutuskonsepti on kehitetty tukemaan sekä muutosta sekä viemään kasvua eteenpäin jatkossakin.

Siksi haastankin sinua: Onko sinulla tahtoa kehittyä – kehittää ja oppia uutta?

Uskallatko tehdä  päätöksen, jota et kadu? Tule siinä tapauksessa mukaan DigiMaMan koulutuksiin kehittyäksesi ja oivaltamaan alati uutta! DigiMaMa toteuttaa keväällä 2018 jälleen kerran yhteistyössä Rastorin kanssa koulutuksen, joka tuo näitä kaikille tarpeellisia liiketalouden perusvalmiuksia. Kun koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, sen kustannus on sinulle ainoastaan tutkintomaksu, jonka suuruus on 58 €. Säästät siis tuhansia euroja! Muitakin vaihtoehtoja on, tutustu joulukuussa päivittyvään yrittäjyyden koulutuskalenteriimme – ja ota kehitys ja sen myötä menestys omaksesi!

Jaana villanen