fbpx

USKALLA(TKO) MENESTYÄ

Kirjoitettu: 12.12.2016/ Yrittäjän Blogi

Menestyminen on lopultakin aina henkilökohtainen onnistumisen kokemus, joka on mitattavissa eri tavalla eri ihmisille. Menestys on myös kantava voima, sillä se kannattelee ihmistä eteenpäin ja luo itsetuntoa ja vahvuutta, sisäistä kokemusta. Menestyksen mittaaminen riippuu hyvin paljon kulttuurista ja ajasta, mistä ja missä olemme.

”Et oikeasti voi muuttaa sitä, mitä olet. Se ei muutu eikä poistu, mutta miksi sen pitäisikään?” toteaa pitkän linjan yrittäjä, ministeri Anne Berner. Anne Bernerin mukaan kysymys on ennen muuta siitä, miten opettelet kääntämään vahvuutesi eduksesi. Hänen mukaansa jokaisen tulisi toiminnassaan vahvistaa itsellään olemassa olevia vahvuuksiasi eikä pyrkiä tekemään heikkouksista vahvuuksiasi, sillä siinä ihminen ei välttämättä onnistuja samalla vahvuudet heikkenevät.

Pohtiessasi vuoden päättyessä onnistumisia ja menestyksen hetkiä, on hyvä myös miettiä, miten määrittelet elämässäsi käsitteen ´menestys´? Ihminen voi olla elämässään hyvin menestynyt, vaikkei hän olisi koskaan voittanut mitään. Kaikki asiat muokkaavat lasten ja nuorten ajatuksia jostakin, jos toistamme vanhoja oppeja heille? ”Menestystä tärkeämpää on se, että ihminen tuntee paloa siihen asiaan, mitä hän tekee ja kokee onnistumisia siinä”, toteaa Sanna Kiiski, joka tunnetaan toimittajana ja tv-juontajana, ja joka on juuri perustanut uuden Mumin Kaffe-konseptin.

”Hehkuta itseäsi ja osaamistasi!

Se, että kerrot olevasi työssäsi tosi hyvä, ei ole diivailua!

Uskalla sanoa se ääneen!”

-Maarit Feldt-Ranta-

Toivoisin sinulle näin vuoden lopuksi voimia ja uskallusta ajatella ja sanoa myös ääneen, että olet itse hyvä siinä, mitä teet. Älä ajattele, että se, jos teet asioita omalla tyylilläsi ja menestyt siinä, katoaa, jos vaikka hetkeksi pysähtyisit nauttimaan siitä.

Toivotan sinulle ja läheisillesi Rauhallista Joulua ja menestyksen hetkiä tulevaan vuoteen – Yrittäjän palstan ensimmäiset blogit tulevat eetteristä ulos heti vuoden alusta, jolloin puhumme suunnittelusta, ajankäytöstä ja kehittäjän mielestä!

Jaana Villanen

Yrittäjän Palstan spokeperson