fbpx

Uudet yrityselämän taidot

Kirjoitettu: 17.10.2016/ Yrittäjän Blogi

Tulevaisuudessa vaaditaan entistä enemmän aitoa kykyä ja uskallusta laittaa itsensä peliin. Nopeat ja yllättävät muutokset ovat arkipäivää kaikkialla ympärillämme, jotka vaikuttavat ennen muuta siihen, että yrittäjänä ja yrittäjämäisesti toimiessa on totuttava ja varustauduttava epävarmuuteen ja taloudellisiin riskeihin.

Luovien alojen rajat hämärtyvät koko ajan ja samanaikaisesti luovuutta voi nähdä lähes kaikkialla, täysin uudenlaisissa tilanteissa ja tuotteissa. Tämä voidaan nähdä sekä uhkana että mahdollisuutena, riippuen omasta tarkastelunäkökulmasta. Oman osaamisen tunnistamiselle ja sen tunnustamisella on valtava merkitys, samoin sitoutumisella oman osaamisen kehittämiseen, uuteen tapaan ajatella omaa tulevaisuutta ja työntekoa sekä kuinka luottaa omiin taitoihin?

Kun työtilanteet vääjäämättä tulevaisuudessa vaihtuvat nopeammin ja useammin kuin ennen, ei katsetta kannata kohdistaa peruutuspeiliin vaan kohdistaa katse vahvasti etunojassa eteenpäin. Mikäli mahdollista, pyri innostumaan uusista eteentulevista tilanteista ja ota kaikki tilanteet oppimisen kannalta rikkautena. Älä sulje itseltäsi mahdollisuuksia ajattelemalla etukäteen epäonnistumista, vaan synnytä itsellesi Pelle Pelottoman asenne, koska jokaisen osaamisen takaa löytyy paljon kiinnostavia mahdollisuuksia, kun vain annamme niille tilaa.

Opettele kertomaan, mitä kaikkea osaamista sinulla ja yritykselläsi on. Liity verkostoihin, jotka hyödyntävät omaa ammattialaasi ja tutustu rohkeasti uusiin persooniin ja puhu omasta yrityksestäsi ja hae aktiivisesti yhteistyön mahdollisuuksia. Ajattelemalla laajemmin yrityksesi osaamista, et jumitu mahdollisiin vastoinkäymisiin tai sulkeudu miettimään asioita itseksesi, sillä monesti työnkuvasi laajenee puhuessasi ja kertoessasi siitä muille.

Luota, että uusille palveluille on entistä suurempi tarve ja median, muotoilun, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisille on alati kasvavaa tarvetta, mutta sinun ja yrityksesi on itse opittava näkemään mahdollisuudet ja työtilaisuudet aktiivisemmin kuin ennen. Näe ja tartu mahdollisuuksiin, joita edessäsi on, koko ajan.

Jaana Villanen
Yrittäjän palstan Spokeperson

Lähde: Optio-lehti: Luovaa työtä etsimässä.