fbpx

Koulutukset ja tapahtumat löydät nyt verkkokaupastamme!

Koulutukset

HTML- ja CSS-tekniikat Helsingissä PE 14.2.2020

Tapahtumapaikka: Corellia, Vuorikatu 20 A (1. krs), 00100 Helsinki

Useissa työtehtävissä menestyminen edellyttää HTML-hallintaa ainakin perustasolla. Erityisen tärkeää HTML- ja CSS-tekniikoiden tunteminen on kaikille sisällöntuottajille, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille. Jos luulet, että työkalut, sisällönhallintajärjestelmä tai kellarikerroksen koodarit kyllä hoitavat koodin puolestasi, on aika herätä tähän päivään. Tekniikan perusteet on osattava vaikka vain ymmärtääkseen designerina mitä toteutus edellyttää. Ymmärtämällä HTML-koodia et voi kuin voittaa; helpotat sisällöntuotantoa tai tehosta suunnittelua. Kaiken takana on koodi!

HTML-perusteiden kurssi verkkojulkaisijoille

Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka voivat työssään tarvita webissä julkaisemista mutta tekniikat eivät ole vielä tuttuja. Useimmille riittää osaamiseksi ”turisti-italia” -tasoinen ymmärrys, mikä on helppo saavuttaa. Tällä kurssilla opit kaiken olennaisen HTML:n ja CSS:n uusimmistakin ominaisuuksista. Tällä kurssilla opit mm. Miten web toimii ja selain näyttää sivun Rakentamaan verkkosivun käyttäen HTML-elementtejä oikein Asemoimaan sisällön sivulle Toteuttamaan mobiililaitteissakin toimivat verkkosivut Muotoilemaan ulkoasua CSS-tyyleillä Websuunnittelun ja käytettävyyden perusteita

Ymmärtämällä tekniikan toiminnan ja perusteet voi hyvällä mielellä ylläpitää verkkosisältöä, tuottaa uutta tai vaikkapa suunnitella verkkosivuja. Ei tarvitse pelätä muutosten rikkovan sivustoa ja osaa jopa korjata mahdolliset viat itse. Suunnittelijoille tekniikan osaaminen antaa parhaan näkemyksen tehdä oikeita suunnitteluratkaisuja ja keskustella toteutuksesta vastaavien koodarien kanssa. Elämä helpottuu.

Kurssin sisältö soveltuu erityisen hyvin mm. sisällöntuottajille, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille, mainonnan tekijöille, graafisille suunnittelijoille ja ylipäätään kaikille, jotka suunnittelevat verkkosivuja, niiden sisältöä tai toteuttavat niitä. Kurssille riittää innokas ja peloton asenne tutustua tekniikkaan. Sinun ei tarvitse olla kirjoittanut mitään ”koodia” aiemmin. Kokenut kouluttajasi luotsaa sinut aivan alkeista ensimmäisen kokonaisen sivustosi toteuttajaksi.

Webin rakenneosat: HTML, CSS, JavaScript ja webin toimintamalli HTML-kieli: HTML nykytila ja versiot, HTML-sivun rakenne, elementtien tyypit ja käytös: block vs inline, miten selain piirtää sivun, erilaiset selaimet ja niiden erot HTML-sivun otsikkotiedot: dokumentin tyyppi, metatiedot, linkitykset Rakenteelliset elementit: sivurakenteen toteutustavat, elementtien oikeaoppinen käyttö, otsikot ja väliotsikot, vaikutus hakukoneoptimointiin Tekstitason elementit: listat, taulukot, kappaleet, sisällön ryhmittely, ulkoasun muotoilu CSS tyyleillä Kuvat ja muu media: kuvat, videot ja äänet verkkosivuilla Lomakkeet: Lomakesuunnittelu, kentät: valitse oikea input tyyppi syötekentäksi, muotoilut, CSS CSS tyylit muotoiluun: tyylien syntaksi, sivun sisällön asemointi, kirjoita tyyli oikein, välty ylläpito-ongelmilta, uudet ominaisuudet, animaatioita tyyleillä Toiminnallisuutta sivuille: mitä JavaScript on, täytyykö osata ohjelmoida; valmiita ratkaisuja helposti käyttöön, vältettäviä sudenkuoppia Sivuston julkaisu: prosessi, hyviä työkaluja ja resursseja sivujen suunnittelijoille ja tekijöille

Kurssin kouluttaja Kari Selovuo, Partner, ACE Web Specialist, Adobe Certified Instructor

Hinta: DigiMaMan jäsenet 80 €, opiskelijat ja työttömät 40 € (opiskelija/työtön valitsevat ilmoittautumislomakkeesta kohdan opiskelija). Sisältää kahvin ja sämpylän. Ilmoita lisätiedoissa mahdollisista ruokarajoituksistasi.

Peruutusehdot

Huomioithan, että koulutuksiin ja tapahtumiin ilmoittautuminen on sitova. Kurssin hinta voidaan palauttaa vain sairaustapauksissa todistusta vastaan. Mikäli ilmoittautujia ei ole riittävästi, koulutus voidaan peruuttaa. Mahdollisista peruutuksista ilmoitamme erikseen ja palautamme osallistumismaksun.