fbpx

Uudet kasvot

Yksi juttu kerrallaan, tärkein asia ensin

Lisa-Marie Karvonen, diginörtti, digitaalisen markkinoinnin spesialisti ja koodari, perusti ensimmäisen yrityksen seitsemän vuotta sitten. Hän halusi perustaa yrityksen, joka olisi osa sitä, mitä Lisa-Marie on ja jossa voisi tehdä bisnestä omilla ehdoilla. ”Diginörtti on minä, ja minä olen Diginörtti”, toteaa Lisa-Marie.

”Nuoremmalla iällä ja aloittaessani yrittäjänä ajattelin, että kaikki täytyy tehdä isosti, jotta muut ottais mut tosissaan. Mutta sitten opin, että voin olla itseni ja pärjätä sitenkin. Tämä näkyi esimerkiksi alussa siitä, että ajattelin, että mun olisi pakko olla suomalainen myyjä. Sitten huomasin, että kyllä osaan homman, vaikka suomi ei oo mun äidinkieleni. Myynti on kuitenkin ihmisten luottamuksen rakentaminen ja se toimii millä kielellä vaan.”

Lisa-Marien mielestä parasta yrittämisessä on se, kun hän on yhdessä asiakaan kanssa bongaamassa ideoita ja keksii tuossa hetkessä jotain, mikä oikeasti auttaisi asiakasta eteenpäin. Tämä saattaa olla vaikkapa automatisoiva nettisovellus, joka vapauttaa yrittäjää tekemään muita töitä, kun tietyt asiat automatisoituvat. ”On tärkeä mulle, että voin itse päättää mitä teen, ja että vastuu jää minulle kaikesta mitä teen. Jos mokaan, pyydän anteeksi, jos en, sitten olen tyytyväinen.”

Toinen tärkeä oppi Lisa-Mariella on se, että hän välttää ylibuukkaamisen fiilistä keskittämällä. ´Yksi juttu kerralla, tärkein asia ensin´-slogan auttaa elämään sen mukaan.

Jatkuva muutos alalla on pysyvää

”Ohjelmointiala on aina muuttumassa”, linjaa Lisa-Marie Karvonen. ”Haastavinta on, että teknologia muuttuu koko ajan. Itselle on joskus vaikea päättää, mihin panostaa eli mikä teknologia muodostuu pysyväksi, olisi pitkäkestoinen.” Lisa-Marien mukaan on helppoa ja mahdollista oppia päivän ohjelmointikieltä, mutta onko panos juuri siihen kannattava eli onko kieli käytössä viiden vuoden päästä?

Lisa-Marien mukaan alalla pärjää, jos kokee, että on hauska oppia uusia juttuja – ja on utelias oppimaan ja hakemaan kaikkea uutta! Siihen tällä alalla saa laajalti mahdollisuuksia. Alalla pärjäämiseen tarvitaan loputonta intoa koodaamiseen, mutta se jo vie tosi pitkälle. ”Parasta on, että voin luoda nettisivuston vaikka muistiolla, kirjaston tietokoneella, jos olisi pakko. Minusta on kiva ajatella, kuinka voin tyhjästä luoda melkein mitä vain – vaikkapa tuon nettisivun tai tietokonepelin tai sovelluksen.”

Olemalla oma itsensä jaksaa parhaiten

Lisa-Marie toivoo, että hän olisi viiden vuoden päästä edelleen samassa tilanteessa kuin missä hän on nyt.  Tämä yrittäjä on siitä harvinainen, että hän on tosi tyytyväinen nykytilanteeseen. Ohjelmoijien työllisyystilanne on tällä hetkellä Suomessa hyvä, mutta tietysti tulevaisuus askarruttaa. Kuinka paljon näistä töistä, mitä koodaamiseen ja sivustojen rakentamiseen tarvitaan, automatisoituu? Lisa-Marie kuitenkin uskoo, että auttamalla yrityksiä heitä hyödyttävällä tavalla menestymään, riittää hyvää työtä tekevälle töitä.

Oltuaan seitsemän vuotta yrittäjänä, Lisa-Marie on oppinut paljon, mutta tärkein oppi on ollut, että hän voi olla oma itsensä sekä yritysmaailmassa että yksityiselämässä. ”Mun ensimmäinen IT-opettaja aina sanoi KISS (Keep it Simple Stupid) ja olen yrittänyt pysyä siinä opissa! Voin nauttia pienistäkin jutuista!”

”Toivon, että olen voinut opettaa toisille, että nörtteily voi olla hauskaa eikä kaikki nörtit ole tylsiä.”

Jaana Villanen

Itselleni on muodostunut kuva, että nörtteily on varmasti hauskaa, jos siellä on sellaisia tekijöitä kuin Lisa-Marie Karvonen on. Toisaalta, kuultuani palautetta hänen työstään, olen erittäin vaikuttunut. Tämä nainen selvästi tietää, mitä tekee – ja nauttii siitä. Sitä kutsutaan myös ammattilaisuudeksi. Tutustu tekijään lisää ja ota yhteyttä!

https://diginortti.fi • https://lisamariekarvonen.com/

 

Lue netistä linkin takaa lisää tarinoita ja asiakkaiden kommentteja!

Jokainen nainen on ihana nainen – Lue lisää Elämys Oy:n Niinansta ja Mirkusta!

Miten ja missä mainokset syntyvät?

Maikki Crew keskittyy juontamiseen

Markkinoinnillinen asenne tuo buustia bisnekseen!

Tutustu yrittäjävalmentaja Tytti Laineen tarinaan Kuinka ammattilainen tekee yrittajana tulosta

Tutustu aikaisempaan Uudet kasvot -yrittäjään Jarkko Kurviseen >>