fbpx

Koulutukset ja tapahtumat löydät nyt verkkokaupastamme!

DigiMaMan jäsenen FinnWalk-kävely tuotti yli 600 Ammattia naisille

Kirjoitettu: 17.08.2017/ Uutiset

Suomen päästä päähän eli Nuorgamista alkanut yhden naisen FinnWalk-kävely päättyi suunnitellusti ja aikataulun mukaantiistaina 25. päivä heinäkuuta Hankoon. DigiMaMan jäsen, Yrittäjän Palstaa hoitava liiketoimintavalmentaja Jaana Villanen on tiettävästi ainoa suomalainen yli 50-vuotias nainen, joka on kävellyt Suomen päästä päähän ilman yhtään välipäivää ja kerännyt samalla rahaa hyväntekeväisyyteen.

Omalla kävelyllään Jaana Villanen keräsi rahaa liki 20 000 euroa. Villasen keräämä raha määrä on suurin yksittäisen ihmisen hyväntekeväisyystempauksella keräämä määrä Ammatteja Naisten Pankille.

Kokonaismatka kesti 56 päivää ja yhteensä 1527 kilometriä + 7 km ”ylimääräistä” Suomen eteläisimpään kärkeen. Askeleita tuli yhteensä 2,2 miljoonaa askeleen verran. Kävelynsä aikana Villanen tapasi paikallisia yrittäjiä ja vaihtoi heidän kanssaan ajatuksia sekä soitti noin 100 mentorointipuhelua. Lisäksi hän oli mukana suunnittelemassa, järjestämässä ja osallistui 17 hyväntekeväisyystapahtumaan matkan varrella olevilla paikkakunnilla.

  • ”Halusin jokaisella askeleella edistää hyvän tekemisen viestiä ja voimaa. Maailmassa tarvitaan enemmän tekoja, pieniä ja isoja, eikä vain sanoja. Minulle toisten toisen auttaminen ja hyvän tekeminen tuo elämään merkityksellisyyttä. Lähes kaksi kuukautta kestänyt kävely oli minulle löytöretki sekä omiin voimavaroihin että auttamiseen ja hyvän tekemiseen, yrittäjyyteen ja suomalaiseen luontoon”, Villanen toteaa.

  • ”Sitkeys on yksi Naisten Pankin arvoista. Jaanan kävely on loistoesimerkki inhimillisestä sitkeydestä, joka synnyttää hyvää. Kehitysmaiden naiset kiittävät”, totesi Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen.

FinnWalk-kävely oli yksi osa Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaa, jonka tavoitteena on kerätä Ammatteja kehitysmaan naisille. FinnWalk on osa Naisten Pankin jokavuotista Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaa, joka järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa ja mukana on yli 60 paikkakuntaa. Tapahtuman ajankohta on 10. syyskuuta.

Myös DigiMaMa on mukana Kävele Naiselle Ammatti –tapahtumassa Turussa, 10.9.2017 klo 11-14. Tapahtumapaikkana Merikeskus Forum Marinum, Linnankatu 72, Ravintola Göranin kulma. Tapahtuman avaussanat lausuu DigiMaMan Jaana Villanen. Tule mukaan!

Lisätietoja:

www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/kavele-naiselle-ammatti/

www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/finnwalk/

Jaana Villanen
puh. 0500 484477
s-posti: jaana.villanen@prorigin.fi


Naisten Pankki on vapaaehtoisverkosto, jonka perustamisesta on tänä vuonna kulunut 10 vuotta. Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten ammattikoulutusta, yrittäjyyttä ja antaa pienlainoja yritystoiminnan käynnistämiseen. Jo 42 000 naista on saanut Naisten Pankilta Ammatin. Välillisiä edunsaajia on yli 200 000, sillä naisen kouluttaminen tarkoittaa samalla perheen ja koko yhteisön tukemista. Hankkeiden toteutuksesta vastaa Kirkon Ulkomaanapu.