fbpx

Asenne on valintakysymys

Kirjoitettu: 16.05.2017/ Yrittäjän Blogi

Uuden äärellä asenne ratkaisee! Jos ajattelet asennetta aivoissasi olevana opittuna koodinpätkänä, ymmärrät, että sinulla on myös valta muuttaa tätä koodia asettamalla koodit toisin, sillä voit saada mitä tahansa, jos haluat sitä riittävästi.

Milloin viimeksi pohdit sitä, kuinka sinä kirjoitat elämäsi käsikirjoitusta? Monet tilanteet toistuvat elämässämme samankaltaisena, ja asenteesi tarjoaa sinulle toimintavalmiuksia siihen, miten kohtaamiisi asioihin suhtaudut. Vastuun ottaminen omasta elämästä tarkoittaa sitä, että olipa kohtaamasi tragedia minkä kokoinen tahansa, uskot, että selviät siitä. Oma asenteesi määrittelee kokemasi kärsimyksen määrän, etkä pääse pettymyksistä eteenpäin ellet selkeästi opettele asennoitumaan asioihin toisella tavalla.

”Lähtökohtaisesti jokainen meistä on vastuussa itsestään”, toteaa puolestaan bisnesterapeutti ja toimittaja Sanna Kiiski. Hän kannustaa jokaista miettimään ja tekemään itsekartoituksen asenteistasi ja kysymään itseltäsi säännöllisesti ihmekysymyksen: ”Jos yön aikana olisi tapahtunut ihme, mitä sinun elämässäsi olisi tapahtunut? Kerro ja selvitä itsellesi, mitä sinun tulisi tehdä saavuttaaksesi se. Jos haluat, ja toimit, pystyt.”

Yksi tapa hakea uutta koodia itselleen on hakea asioihin uusi perspektiivi, ulottuvuus.

Kun luomme kokemallemme uudenlaisen ympäristön, mihin vertaamme asioita, emme jää jumiin kokemaamme ikävään ja menneeseen, vaan uskallamme ottaa askeleen eteenpäin ja synnyttää uudenlaiset työkalut tapaamme suhtautua asioihin ja ihmisiin. Ota oma asenteesi hallintaasi ja johda sitä kohti uutta kooditusta. Pohdi ja tarkastele asennettasi seuraavan harjoitteen avulla: Sanotaan, että asenne ratkaisee aina. Mitä nämä kolme sanaa oikeasti tarkoittavat sinulle ja miten se näkyy toiminnassasi? Perustele näkemyksesi ja huolehdi, että linjaamasi asia alkaa näkyä toiminnassasi.

Jaana Villanen