fbpx

Kehittäminen on sinulle loputon mahdollisuus!

Kirjoitettu: 27.02.2017/ Yrittäjän Blogi

”Huolehdi, että sinulla on rakkaus sitä kohtaan, mitä et tiedä ja sitä kohtaan, mitä tiedät.

Innostu myös sitä kohtaan, mitä et tiedä.”

  • Saku Tuominen

”Vaikka ensimmäinen elokuvani Jäätävä Polte kiellettiin Suomessa poliittisista syistä, se menestyi Amerikassa. En kuitenkaan tienannut sillä penniäkään, sillä olin tehnyt typeriä sopimuksia”, elokuvaohjaaja Renny Harlin toteaa. ”Sen sijaan menetin kaikki rahani ja asuin tuttavani autotallissa Los Angelesissa. Äitikin kehotti minua tulemaan kotiin. Kun vuonna 1987 sain tehtäväkseni ohjata elokuvan Painajainen Elm Streetillä, elokuvan tullessa ensi-iltaan asuin rähjäisessä motellissa, joka maksoi 25 dollaria yöltä. Elokuvayhtiön pomo soitti ja pyysi minua kiertelemään limusiinilla elokuvateattereita. En voinut uskoa, että korttelien ympäri kiersi jonoja, kun ihmiset halusivat nähdä elokuvani. Kaikki muuttui yhden yön aikana.” (HS kuukausiliite 10/2016.)

Renny Harlin pelkäsi vuosikymmenen ajan, että hän menettäisi kaiken saavuttamansa. Itse hän arvelee, että kyse oli epävarmuudesta tai omanarvontunteen puutteesta. Parhaillaan ohjaaja elää Pekingissä uutta nousukauttaan, sillä hänen tuorein elokuvansa Skiptrace on menestynyt Kiinassa hirvittävän hyvin.

Rennyn tarina on erittäin opettavainen meille kaikille. Voimme olla loputtoman uteliaita itseämme ja osaamistamme kohtaan, jolloin teemme peräänantamattomasti töitä kehityksemme puolesta. Kehittyminen ei pääty mihinkään tiettyyn ikään, vaan tarjoaa meille loputtomasti uusia mahdollisuuksia toteuttaa itseämme, uudella tavalla. Rohjetessamme mennä epämukavuusalueelle ja jopa kaaosalueelle, missä mikään ei välttämättä heti toimi, oppiaksemme uutta.

Vinkit kehittäjälle:

1. Ole utelias kaikkea kohtaan, myös itseäsi kohtaan.

2. Tunnista asiat, joiden tekeminen tuntuu samaan aikaan helpolta ja merkitykselliseltä.

3. Priorisoi niin, että teet niitä ja kaikkea muuta mahdollisimman vähän.

4. Ole kunnianhimoinen ja ahkera, mutta älä ota itseäsi liian vakavasti.

Jaana Villanen

Yrittäjän Palsta Spokeperson

Lähde: Villanen,J.- Huhtala, M.:IMPOSSIBLE-Kehittäjän asenne. Prorigin Oy – Mandare Oy 2017.