fbpx

Naiseus on voimavara

Kirjoitettu: 08.03.2017/ Yrittäjän Blogi

Meissä naisissa uinuu valtava voimavara. Uskon, että esikuvana toimiminen ja nuorten naisten rohkaiseminen ovat jokaiselle naiselle tärkeitä asioista. Uskon, että naistietoisuus kasvaa iän ja kokemuksen myötä. Tasa-arvoon meillä on vielä matkaa, mutta naisjohtajien lasikatto murtuu pikkuhiljaa. Kiintiöillä on saatu, ja saataneen, lisää naisia päättäjiksi ja johtajiksi. Uskon, että tulevaisuudessa yhä useammin myös suuryrityksen johtoon päätyy nainen.

Harvemmin kuitenkaan puhutaan siitä, kuinka naiset todella voisivat erottautua olemalla vahvemmin sitä, mitä he luonnostaan ovat. Mielestäni naiseuden vahvuus sekä myötätunnon merkitys ovat vielä turhan vähän käsitelty aihe. Siitä syystä kirjassani USKALLA Ole hyvän tekijä itsellesi tarjoan viikkotasolla yhden pohdittavan ajatuksen työstettäväksi oman osaamisen ja itsetunnon kehittämiseen naisille.

Toivoisinkin tänään kansainvälisenä naistenpäivänä, ettei yksikään nainen sortuisi ajattelemaan ”enhän minä osaa…” tai vähättelemään tekemisiään ajattelemalla ”olen vain”… Sillä vaikkei maailma ei tarjoa sinulle vakuuttavaa ja palkitsevaa tarkoitusta, elämäntehtävää, sinun on tehtävä se itse. Sinun on tarkoituksenmukaisesti suunniteltava, millaiseksi haluat oman elämäsi muodostuvan, valittava vaihtoehtojen välillä ja johdettava itseäsi, jotta tulet sellaiseksi, mitä haluat olla. Se on liian arvokas asia jätettäväksi sattuman varaan.

Loistavaa kansainvälistä naistenpäivää!

Jaana Villanen