fbpx

Yrittäjyyttä kannattaa kehittää!

Kirjoitettu: 25.07.2016/ Yrittäjän Blogi

Olen vilpittömän onnellinen, voidessani kertoa sinulle tutkinnosta, josta on ainoastaan etua ja hyötyä. Yrittäjän ammattitutkinto, jonka Rastor on räätälöidysti rakentanut kaikille DigiMaMan jäsenille, auttaa löytämään uusia keinoja ja työkaluja yrityksen liiketoiminnan perustamiseen ja/tai kehittämiseen. Koulutus sopii erinomaisesti niille, jotka vasta suunnittelevat yrittäjyyttä tai jotka ovat vasta aloittaneet yrittäjinä, mutta myös niille, jotka ovat jo toimineet pitkään yrittäjyyden parissa. Koulutus sopii myös yrityksen henkilöstölle, sillä ilman yrittäjämäistä asennetta yksikään yritys ei pärjää.

DigiMaMan jäsenille suunnattu yrittäjän ammattitutkinto on tehokas tapa kehittää yrittäjyyteen liittyvää osaamista.

Suoritin itse yrittäjän ammattitutkinnon vuonna 2005, kun olin toiminut yrittäjänä jo yli 10 vuotta, sillä aloittaessani toimintaa koulutusta ei juurikaan ollut tai kukaan ei tullut siitä minulle kertoneeksi. Otin tuon jälkeen tavoitteekseni puhua koulutuksen ja kehittämisen tärkeydestä aina, sillä erityisesti tänä päivänä toimiessamme globaaleilla markkinoilla, tarvitsemme valmiuksia kehittää yritystä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Koulutus soveltuukin siksi sekä aloittavalle että jo pidempään toimineelle, koska jokainen saa siitä eri aineksia itselleen. Yrityksessä toimivalle henkilöstölle taas syntyy käsitys yrittävyyden ja oman roolin tärkeydestä yrityksessä. Sen lisäksi, että tutkintoon valmistava koulutus on erittäin käytännönläheinen sekä mielekäs tapa oppia, koulutuksessa on mahdollisuus tavata useita yritystoiminnan kannalta tärkeitä asiantuntijoita. Lisäksi pääset jakamaan kokemuksiasi ja näkemyksiä muiden kollegoiden kanssa.

Vaikka koulutuksen kokonaisuus kestää vuoden, se soveltuu työn ohessa suoritettavaksi erinomaisesti, sillä muodostuu kerran kuussa tapahtuvista lähipäivistä sekä omatoimisesta opiskelusta lähipäivien välissä. Koulutuspäivät ovat tarkoin valittuja ja kaikki ne ovat ammattitaitoasi kehittäviä. Koulutuksessa saat käytännön tietoa strategiseen osaamiseen, myynnin ja markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen, juridiikan erityiskysymyksiin, talousasioiden suunnitteluun ja hallintaan – kehität siis kokonaisvaltaisesti itseäsi ja yritystäsi.

Tänä päivänä maailma on täynnä mahdollisuuksia. Yrityksen on tärkeää pysähtyä miettimään, mikä on sen kilpailuetu, johon sen kannattaa keskittyä ja valikoida, mitä se tekee – ja mitä se ei tee. Jokaiseen mahdollisuuteen ei kannata tarttua, vaan on tärkeää oppia keskittämään ja keskittymään oleelliseen. Se kehittyy koulutuksessa ja siksi toivoinkin, että näemme siellä! Katso koulutuksesta lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Jaana Villanen
Yrittäjän palstan Spokeperson